Khairy Perlu Jawab Kontrak LHDN!

21 07 2010

Oleh : Soya Metal

Ape bende musibah yang berlaku kat Malaysia hari ini adalah kerana kelemahan pentadbiran PM yang lalu. Aku nak kata yang banyak buat masalah adalah sepanjang pentadbiran Tun Abdullah. Inilah catatan sejarah moden Malaysia yang tak mahu diingati oleh rakyat Malaysia.

Tun Abdullah wajar sangat dipersalahkan tentang segala kekalutan dan kerosakan hari ini. Kelemahan daya kepimpinan, monopoli kaum keluarga dan kepercayaan pada Pegawai Kerajaan adalah penyebab segala kenikmatan yang ada pada bumi Malaysia sudah hilang.

Rasa macam malas nak tulih pasal PM ke-5 ini. Tak guna nak maki hamun Tun Abdullah kerana nasi sudah menjadi bubur. Khairy Jamaluddin dan segala barisan penasihat sudah tidak berguna hatta sekupang duit selepas kejatuhan Tun Abdullah.

Aku petik sedikit:-

Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah mendakwa, Efficient E-Solution Berhad merupakan syarikat yang membiayai kos operasi portal tersebut.

Efficient E-Solution juga mempunyai kepentingan 20 peratus dalam VPI International Sdn. Bhd., yang telah mendapatkan kontrak perkhidmatan pengimejan dan pengimbasan pengumpulan data daripada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), yang pada mulanya berjumlah RM216,090,927 dan kemudian dinaikkan kepada RM585,540,927.

Azwanddin mendakwa dalam satu sidang akhbar di sini hari ini bahawa Datuk Kalimullah Hassan dan Shaik Aqmal Alauddin merupakan pengarah dalam Efficient E-Solution, manakala Shaik Aqmal dan Sreedhar Subramaniam adalah pengarah VPI International.

Itupun masih ada hati lagi mahu diangkat menyertai kabinet Najib. Tak sedaq diri kebolehan dia diragui.

Satu isyarat perlu diberi pada Najib, siasat siapa mastermind dalam meluluskan pemberian kontrak ini.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: